Deel dit artikel
-

Mp3.com aangeklaagd door verzekeringsmaatschappij

De relatieve rust rond mp3.com is inmiddels ook weer verdwenen. Een federale rechter oordeelde dat de muzieksite zich in nog een geval schuldig heeft gemaakt aan schending van de auteursrechten. De verzekeringsmaatschappij van mp3.com is inmiddels een proces begonnen tegen mp3.com, omdat het niet wil opdraaien voor de schadevergoedingen.

De rechtszaak rond auteursrechten was aangespannen door de onafhankelijke platenmaatschappij Tee Vee Toons. De platenmaatschappij vertegenwoordigt ondermeer de band Nine Inch Nails. Rechter Jed Rakoff oordeelde dat de verspreiding van muziek van het platenlabel via mp3.com niet toegestaan is en gaf aan dat Tee Vee Toons recht heeft op schadevergoeding.

Eerder al betaalde mp3.com naar schatting 133 miljoen dollar aan grote platenmaatschappijen als vergoeding voor de schending van auteursrechten. De muzieksite was eerder genoodzaakt om de dienst Mymp3.com te sluiten op last van de rechter. Met deze dienst kunnen mensen hun cd's als mp3-muziekbestanden bewaren bij Mymp3.com. Op deze manier is de muziek op allerlei plaatsen via internet toegankelijk. Na de uitspraak van de rechter maakte mp3.com van deze gratis dienst een betaalde dienst, onlangs werd Mymp3.com weer geopend.

Tegelijkertijd met de uitspraak van de rechter kreeg mp3.com te maken met een nieuwe rechtszaak , ditmaal van het bedrijf Westport Insurance . Deze verzekeringsmaatschappij verzekert mp3.com en zou moeten betalen voor de financiele schade die Mymp3.com heeft veroorzaakt met zijn dienstverlening.

De verzekeringsmaatschappij weigert de kosten op zich te nemen omdat het vindt dat de muzieksite de zaken verkeerd heeft voorgesteld, auteursrechten heeft geschonden en – zonder de verzekeringsmaatschappij te raadplegen – overeenkomsten met andere partijen is aangegaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond