Deel dit artikel
-

MTV lanceert mobiele provider MTV Mobile

Naast een televisie en een digitaal kanaal, zet MTV nu in op mobiel met de lancering van de virtuele mobiele provider MTV Mobile. Gebruikers krijgen via het nieuwe netwerk toegang tot exclusieve content.

Tijdens de Nederlandse lancering en presentatie van MTV Mobile trok het muziekmerk een blik BN’ers open. MTV Mobile wil zich profileren als jongerenprovider. De nieuwe MVNO biedt standaard toegang tot mobiel internet en maakt hiervoor gebruik van het netwerk van Hi.

In navolging van andere landen waar MTV al als mobiele provider op de markt aanwezig is, zal het bedrijf zich hier ook richten op mobiele content. De gebruikers van de mobiele provider krijgen exclusief toegang tot content van MTV.

“We zien dat steeds meer jongeren content via hun mobiel consumeren. Met MTV Mobile bieden we ze de mogelijkheid om content van MTV te gebruiken. En in de toekomst toegang tot het MTV-scherm”, aldus Niels Baas, algemeen directeur MTV Networks.

De jongeren, of mensen die zich jong voelen, die een abonnement afsluiten bij MTV Mobile, krijgen shows als The Hills voorgeschoteld, maar ook video’s en nieuws. Veel content is exclusief voor abonnees.

Het mobiele abonnement bij MTV wordt alleen aangeboden met smartphones. Abonnees kunnen kiezen uit zes verschillende ‘packs’, die allemaal naast onbeperkt mobiel internet (binnen de fair use policy), een aantal belminuten en sms’jes bieden.

Behalve aan reclame verdient MTV ook digitaal aan de eigen rechten met bekende figuren als SpongeBob, Jackass en de figuren uit South Park. MTV exploiteert zo’n driehonderd websites, variërend van de muziekkern MTV.com en VH1.com, tv-zenders als Nickelodeon en ComedyCentral, tot en met gekochte sites als Atom Films, Gametrailers.com en Shockwave.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter

Inmiddels is MTV Mobile een tijdje op de markt, de reacties zijn echter niet echt lovend:   http://bit.ly/fq9txo  Qua beoordeling doet MTV Mobile het iets beter dan T-Mobile, maar slechter dan Vodafone en Telfort. Daarnaast zijn de prijzen gemiddeld en de aanbiedingen komen in grote lijnen overeen met andere providers. Eigenlijk weinig vernieuwend dus.

Geoffrey

@pieter ze zijn anders wel een van de weinigen die nog onbeperkt internet aanbieden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond