Deel dit artikel
-

MTV Mobile van KPN Hi naar T-Mobile (update)

MTV Mobile verhuist vanaf 18 februari 2013 als MVNO van KPN Hi naar T-Mobile. Maar het wordt meer dan alleen een dienstencontract.

T-Mobile heeft vanaf 18 februari 2013 als enige operator in Nederland de licentie om MTV Mobile aan te bieden. De samenwerking tussen VIMN en T-Mobile biedt verschillende mogelijkheden, zoals het op verzoek bekijken van MTV-programma’s, via MTV Mobile en de MTV Under the thumb-app. “We kunnen er nog niet veel over zeggen, over enkele weken gaan we meer uit de doeken doen”, aldus een woordvoerster van PR bureau Coopr, dat de belangen van moeder Viacom International Media Networks (VIMN) behartigt.

MTV heeft dus nog steeds serieuze plannen met mobiele telefonie, waar andere MVNO-merken (Rabo Mobiel) juist stoppen.

Uit een verklaring van KPN is af te leiden dat dit bedrijf zelf de samenwerking heeft stopgezet. In de afgelopen drie jaar is de MTV Mobile doelgroep jonger geworden waardoor deze doelgroep inmiddels overlapt met de doelgroep van Hi; de jongeren. In de sterk concurrerende mobiele telecommarkt gedragen de eerst nog afzonderlijke doelgroepen van beide merken zich steeds meer hetzelfde. Hi en MTV Mobile zijn hierdoor ten opzichte van elkaar minder onderscheidend dan drie jaar geleden en bestrijken nu in feite dezelfde jongerendoelgroep.

Alle bestaande MTV Mobile abonnees zullen overigens gewoon gebruik kunnen blijven maken van de dienstverlening van Hi, met behoud van hetzelfde telefoonnummer, dezelfde tarieven, en behoud van minimum looptijd en voorwaarden van het contract.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond