Deel dit artikel
-

MTV start vier nieuwe digitale zenders

MTV Networks lanceert per 1 januari 2005 vier die exclusief beschikbaar komen voor digitale televisie. Via onder meer digitale kabel, satelliet en ADSL worden in 2005 drie nieuwe muziekzenders en één kidskanaal gedistribueerd.

Met deze nieuwe ontwikkeling zegt MTV Networks in te spelen op de toenemende vraag naar specifieke content voor muziek- en kindertelevisie. Deze toename wordt mede veroorzaakt door de steeds diverser wordende Nederlandse samenleving, aldus MTV.

Tevens wordt met de komst van vier nieuwe kanalen in Nederland een versnelling van de uitrol van digitale platforms gestimuleerd. De precieze invulling van dit Digital 4-Pack zal samen met de distributiepartners verder worden vastgesteld.

Jochem de Jong, Head of Distribution MTV Networks Benelux: “Het starten van deze vier zenders past perfect in de distributiestrategie van MTV Networks. Het huidige analoge kabelpakket biedt weinig ruimte voor dit soort initiatieven en bovendien willen we samen met onze distributiepartners een succes maken van bestaande en nieuwe digitale platforms. Met het Digital 4-Pack denken we per 1 januari 2005 onze kijkers nog beter bedienen, door meer ruimte te bieden aan kidsprogrammering en verschillende muzieksmaken.”

Volgens woordvoerder Michelle Mulder van MTV Networks is het voor het eerst dat MTV Nederland het initiatief neemt om een digitaal kanaal te lanceren. “We lanceren ook niet een kanaal, nee we lanceren er gelijk vier. Dat is natuurlijk wel bijzonder.” Volgens Mulder heeft MTV Europe wel ervaring met digitale televisie. “Kijk bijvoorbeeld naar onze digitale muziekzender VH1.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Danny

Ik hoop dat ze dan een van de drie muziekzenders eens Rock-georienteerd maken, ben hip-hop en R&B al behoorlijk beu…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond