Deel dit artikel
-

Musk onderhandelt openlijk over prijsverlaging Twitter

Techondernemer sluit niet uit dat de Twitter-deal tegen een lagere prijs zal doorgaan, of zelfs helemaal niet.

“Een lagere prijs is niet uitgesloten. Hoe meer vragen ik stel” aan de leiding van Twitter “hoe bezorgder ik raak.” Musk krijgt namelijk geen bevredigende antwoorden. “Het moet wel te repareren zijn in redelijke tijd en zonder dat de inkomsten instorten. Ik wil echt zien hoe zij berekenen hoeveel spam en nep accounts er zijn.”

Dat is een van de signalen die Elon Musk eerder vandaag gaf over zijn twijfels bij de overname van Twitter. Eind vorige week lastte de ondernemer een dealpauze in om beter zicht te krijgen op de gebruikscijfers achter de dienst. Hij gelooft niet dat Twitters officiële cijfers de werkelijkheid weerspiegelen.

Een lagere dealprijs dan de huidige 44 miljard dollar, 54,20 dollar per aandeel, zou gebaseerd zijn op het aantal werkelijk actieve gebruikers. Immers, dat is het getal waarop Twitter zijn bereik baseert en daarmee merkadverteerders zijn tarievenkaart voorrekent.

Volgens Twitter zelf is niet meer dan vijf procent van de dagelijks actieve gebruikers een spam- of nepaccount. Musk: “Als je kijkt naar gerenommeerde onderzoeken dan denk ik dat dat zeker vier à vijf keer meer is. Mínstens twintig procent. En dat is dan nog de ondergrens. Het gaat mij er niet om of het acht of negen procent is, maar geen tachtig of negentig.”

De meeste gelikete tweet van iemand ooit is toevallig van Musk zelf:

Die kreeg bijna vijf miljoen likes op een dagelijks actief gebruikersbestand van 217 miljoen. Musk betwijfelt of dat kan kloppen en vraagt Twitter om een objectief controleerbare rekenmethode die de cijfers kan staven. “Ik wacht op een logische verklaring, maar Twitter geeft die niet.”

Op de vraag of de deal nog doorgaat, zegt hij: “Het is of dat of ik bouw zelf iets nieuws.”

Foto: Bernard Spragg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond