Deel dit artikel
-

Musk: Twitter draait bijna breakeven

Twitter draait bijna geen verlies meer en wordt mogelijk dit kwartaal alweer winstgevend. Dat heeft topman Elon Musk vandaag gezegd in een live-interview met BBC. Volgens Musk zijn alle adverteerders weer teruggekeerd.

Musk stemde onverwacht in met een last-minute gesprek met correspondent James Clayton op het hoofdkantoor van Twitter. De miljardair geeft toe dat hij Twitter alleen kocht omdat het moest, en beschrijft het runnen van het bedrijf als ‘behoorlijk pijnlijk’ en ‘een rollercoaster’.

Die adverteerders bleven weg na de nodige chaos en het verminderde toezicht op de inhoud.

Musk zegt dat hij soms op kantoor slaapt en ‘ik beter niet na 3 uur ’s nachts moet tweeten’.

De BBC maakte deze week bezwaar tegen een nieuwe tag op Twitter die met als tekst ‘door de overheid gefinancierde media’. Musk heeft toegezegd dit aan te passen.

Musk is nog steeds van plan om alle bestaande vinkjes op 20 april zijn te verwijderen als er niet wordt betaald. Met Twitter Blue wil Twitter zich minder afhankelijk maken van advertenties.

Deze week werd uit juridische documenten duidelijk dat Twitter als bedrijf niet meer bestaat. Na de aankoop heeft Musk het laten fuseren met het in Nevada gevestigde bedrijf X.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond