Deel dit artikel
-

Musks xAI zoekt 3 miljard groeigeld

De prille start-up xAI van Elon Musk trekt grote schoenen aan. Het bedrijf zoekt drie miljard venture capital tegen een waardering van vijftien miljard dollar.

In een poging mee te doen met voorlopers als OpenAI, Anthropic en Mistral startte Musk zijn eigen AI-bedrijf, xAI. Voor tekstuele input drinkt het uit Twitter/X, voor video later mogelijk uit Tesla.

Ondanks het nog kleine personeelsbestand, volgens Business Insider ongeveer tien man, zoekt xAI veel geld. Afgelopen weken stuurde het een uitnodiging aan een grote groep investeerders om mee te doen in de eerste externe financieringsronde.

Musk zoekt niet enkele of tientallen miljoenen maar direct het immense bedrag van drie miljard dollar. Voor een bedrijf wiens enige product een chatbot is, Grok. Naar eigen opgave scoort het niet slecht in de benchmarks.

Het doel van dat geld wordt niet beschreven, maar het ligt voor de hand dat xAI heel veel AI-chips zal willen kopen. Musk heeft er nu tienduizend, maar wil zo snel mogelijk opschalen naar honderdduizend.

Qua personele bemanning zijn de wensen wat bescheidener. Momenteel zoekt de start-up twaalf man, onder wie twee voor activiteiten in Londen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond