Deel dit artikel
-

Muziekdienst Deezer naar de beurs

De Franse muziekdienst Deezer gaat via een spacdeal naar de beurs tegen een waardering van 1,1 miljard euro.

Met het nieuwe geld wil Deezer zijn dienstenpakket zo uitbreiden dat het tegen 2025 een omzet van een miljard euro heeft. Het afgelopen jaar boekte het een verkooptotaal van 400 miljoen euro.

CEO Jeronimo Folgueira brengt zijn bedrijf in Parijs naar de Euronext, maakte hij gisteren bekend (PDF). De lege beurshuls I2PO wordt dan omgedoopt tot Deezer. Bij die transactie gaan de meeste zittende aandeelhouders mee. Onder hen: Access Industries, UMG, Warner Music, Orange, Kingdom Holdings, Eurazeo en Xavier Niel. Ook doet een aantal Franse institutionele beleggers mee, onder wie: Groupe Artémis, Bpifrance en Media Participations.

Op de digitale muziekmarkt wordt fel geconcurreerd tussen partijen als Spotify, Amazon, Apple en YouTube. Deezer wil zich van hen onderscheiden door het geluid in betere kwaliteit aan te bieden, hifi, en door artiesten beter te betalen. Dat gaat dan ten koste van de eigen marges, want platenmaatschappijen pakken zo’n zeventig procent van de omzet. Daarnaast heeft Deezer audioboeken in de schappen liggen en exploiteert het reclameruimte richting luisteraars.

In de loop van vanmiddag geeft het Franse management toelichting aan de financiële markt op de voorgenomen transactie. Het prospectus moet nog verschijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond