Deel dit artikel
-

Muziekdienst Rdio failliet, onderdelen naar Pandora

Muziekdienst Rdio is bankroet en wordt gedeeltelijk overgenomen door branchegenoot Pandora. Die betaalt 75 miljoen dollar voor ‘belangrijke onderdelen’ van het bedrijf.

Gesprekken tussen Pandora en Rdio waren al maanden gaande, weet Variety.

Rdio wordt als zodanig echter niet voortgezet. Pandora, voornamelijk actief in Noord Amerika en Australië, gebruikt de technologie voor eigen uitbreidingen.

De dienst – vergelijkbaar met Spotify of Apple Music – werd vijf jaar geleden opgericht door Janus Friis en Niklas Zennstroem van Skype. Eerstgenoemde zou alleen al 200 miljoen dollar hebben geïnvesteerd. In 2013 sloot men nog een grote advertentiedeal met radiobedrijf Cumulus. Rdio is echter nooit aangeslagen door de concurrentie met andere muziekdiensten.

Het is de tweede sluiting van een muziekdienst binnen een week. Het uit Seattle afkomstige BOOMiO ging een dezer dagen op zwart door ‘veranderende marktomstandigheden’. BOOMiO wilde vooral een platform zijn voor nieuwe artiesten. Daartoe moesten luisteraars zelf muziek uploaden. De stevige concurrentie van Spotify en Apple Music speelde het bedrijf echter parten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond