Deel dit artikel
-

Muziekdienst Rdio nu ook in de Benelux

Vrijwel onopgemerkt is de Amerikaanse muziekdienst Rdio in de Benelux van start gegaan. De abonnementsprijs voor onbeperkt muziek streamen via de browser kost 4,99 euro per maand. Voor 9,99 euro per maand kan de dienst ook mobiel worden gebruikt.

Daarmee begint de markt voor online muziekdiensten aardig druk te worden met naast Rdio onder meer Spotify, Deezer, Xbox Music, Rara.com en Music Unlimited.

Rdio is ontwikkeld door Skype-oprichter Janus Friis, die dit najaar de lancering van een videozusje Vdio afblies. In totaal zit Rdio nu in zeventien landen.

Op het Franse congres LeWeb maakte rivaal Spotify gisteren bekend dat het zoeken van muziek makkelijker wil maken. Er komt onder meer een volgknop, waarmee de luisteraar specifieke artiesten kan volgen. Ook is een betere integratie met Facebook beloofd. Spotify heeft nu vijf miljoen betalende gebruikers, waarvan er in de afgelopen drie maanden één miljoen zijn bijgekomen.

De enige Amerikaanse muziekdienst die Europa nog niet heeft bereikt is Pandora. Op LeWeb gaf dat bedrijf aan dat dat vooral komt door de muziekrechten. Toch is Pandora nu voor het eerst ook buiten de VS actief, en wel in Australië en Nieuw-Zeeland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond