Deel dit artikel
-

MWC 2022 van start, rekent op 50.000 bezoekers

Het Mobile World Congress in Barcelona, dat vandaag officieel van start gaat, hoopt deze week 50.000 bezoekers te ontvangen. Het telecomcongres moest in 2020 vanwege corona op het allerlaatst worden afgelast en organiseerde afgelopen zomer een uitgeklede versie.

Anders dan in voorgaande jaren staan weer grote namen op de beursvloer, zoals Nokia, Ericsson, Amazon en Cisco. Ook Samsung en Huawei zijn present. Alleen Lenovo kiest bewust voor een virtuele aanwezigheid.

De 50.000 bezoekers zijn ongeveer de helft van de bezoekers van begin 2019. Maar dat zijn er wel meer dan de 20.000 van vorig jaar en de 40.000 van CES in Las Vegas vorige maand.

Zo’n 1500 exposanten hebben bevestigd, waarmee de zeven hallen in het congresgebouw aan de rand van Barcelona een bezettingsgraad hebben van 85 procent.

Er gelden nog steeds strenge regels: alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs kunnen naar binnen en mondkapjes mogen nergens af. Bezoekers dragen geen badges meer, maar moeten dagelijks hun app bijwerken met een gezondheidsverklaring.

Hoewel er nog dagelijks 40.000 gevallen van coronabesmettingen worden gemeld, heeft Spanje veel beperkingen teruggedraaid.

Op de beursvloer vooral Chinese smartphones van bedrijven als TCL and Oppo. Die laatste heeft een dezer dagen de Find X5 Pro gelanceerd. Huawei toont er zijn nieuwste smartphones met HarmonyOS.

De O-RAN Alliance laat zien welke rol kunstmatige intelligentie kan spelen bij het beheer van 5G netwerken. Ook 6G krijgt dit jaar veel aandacht.

Op de beursvloer is verder onder meer het Helmondse Lightyear present, het Nederlandse bedrijf dat een auto introduceerde die rijdt op zonne-energie.

Sommige Russische bedrijven blijven weg op het Mobile World Congress. Een woordvoerder van organisator GSMA weigerde te specificeren of alle Russische bedrijven, inclusief luchtvaartmaatschappijen, worden verboden om de beurs bij te wonen. Er zal in elk geval geen Russisch paviljoen zijn op MWC22.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond