Deel dit artikel
-

MWC: gezonde LEDs voor bijna-infrarood licht in de laptop?

Seaborough, een in Amsterdam gevestigd R&D-bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame LED-verlichting en nanotechnologie, presenteert op het Mobile World Congress een gezondheidsoplossing met kunstmatig zonlicht.

Een deel van al het zonlicht is onzichtbaar, maar heeft een positieve invloed op de gezondheid Bijna-infrarood licht wordt ook wel een helende vorm van licht genoemd, die niet of nauwelijks warm is. Het licht stimuleert de mitochondria, de energiefabriekjes in je cellen).

Met een paar rode LEDS kan de stemming positief worden beïnvloed en voelen proefpersonen zich meer energetisch. Daartoe is onderzoek gedaan met de Universiteit van Groningen.

Seaborough is actief op drie gebieden: Electronics, Materials en Life Science. Onder de naam OneTLed heeft het een gepatenteerde oplossing ontwikkeld voor het vervangen van kwikhoudende tl-buizen (T8) die werkt op 100% van alle ballasten en armaturen.

Het bedrijf heeft het idee opgevat om de LEDs te verwerken in laptopschermen of monitors, maar ook is een Haddon mogelijk die je als een webcam op hert scherm plaatst.

Marketingdirecteur Ayhabn Siriner vertelde dat is gezocht naar een manier om de blootstelling aan het helende zonlicht te verhogen. “Menigeen zit de hele dag achter computerschermen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond