Deel dit artikel
-

MWC: gezondheidsring Samsung nog achter glas

Samsung kondigde de Galaxy Ring aan het begin van het jaar samen met de Galaxy S24 aan, nu is de kleine gezondheidsgadget voor het eerst te zien op het Mobile World Congress. Nog wel achter glas.

De ring is er in het zwart, zilver en goud, maar dat kan nog veranderen, want Samsung geeft aan dat er nog aan gesleuteld wordt.

Welke gegevens de Galaxy Ring verzamelt over welke sensoren hij beschikt is nog onduidelijk. Een hartslagmeter is op afstand te zien, een thermometer en een versnellingsmeter zijn ook waarschijnlijk. Volgens The Verge, die een demonstratie heeft bijgewoond, gaat het in elk geval om ademhaling, hartslag en bewegingen van de gebruiker. De menstruatiecyclus van vrouwen kan ook worden gemonitord.

De Galaxy Ring moet op dezelfde manier werken als vergelijkbare gadgets als de ringen van Oura Ring of Ultrahuman. Dus zonder de Galaxy Watch, of los van de smartwatchserie werken.

Samsung heeft ook nog niet onthuld wanneer en tegen welke prijs de Galaxy Ring wordt uitgebracht. Een prijs van ongeveer 300 euro is waarschijnlijk.

Samsung toont op MWC zijn intelligente gezondheidsaanbod. My Vitality Score biedt persoonlijke gezondheidsinzichten op basis van factoren zoals slaap, activiteit, hartslag en hartslagvariabiliteit. Booster Card verbetert dagelijks de gezondheid door vooraf gedefinieerde doelen bij te houden en bruikbare inzichten te leveren. Deze functies zijn te vinden op de Galaxy Watch 6-serie in combinatie met de onlangs gelanceerde Galaxy S24.

Ook het SmartThings-ecosysteem laat Samsung zien hoe het huis een plek voor gezonder leven kan worden. Aangesloten lampen kunnen automatisch aan en uit worden gezet voor een optimale slaap. Ook kunnen eenvoudig reminders worden ingesteld om medicijnen in te nemen.

Samsung doet overigens geen beloftes met betrekking tot de nauwkeurigheid, volledigheid of betrouwbaarheid van de output die door AI wordt geleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond