Deel dit artikel
-

MWC: Samsung lanceert grotere Note

De eerste aankondiging van het World Mobile Congress in Barcelona, dat officieel morgen begint, zit er alweer op: Samsung lanceerde gisteren de nieuwe Galaxy Note 8, een phablet die met de iPad mini moet concurreren.

De Note 8, waarvan het bestaan al langer werd vermoed, zit tussen de Galaxy Note 10.1 en Galaxy Note 2 in. De eerste is een groot tablet met 10,1 inch scherm, de Galaxy Note 2 heeft een scherm van 5,5 inch. De nieuwe variant heeft een 8 inch formaat (1,280 x 800 pixels), en is daarmee iets breder dan de standaard 7 inch tablets op de markt. Samsung leverde overigens al wel een 7 inch Galaxy Tab. De Note 8 is iets zwaarder dan de iPad mini.

Ook deze Note heeft een (verbeterde) stylus genaamd S-Pen, waarmee aantekeningen op het scherm kunnen worden gemaakt. Verder is ook deze Note, vallend in de categorie phablets, als telefoon te gebruiken. In de meeste landen is een 3G/GPS versie te koop, maar er is ook een versie met alleen WiFi. Er is zelfs ondersteuning voor het Russische navigatiesysteem GLONASS.

De Note 8 draait onder Android Jelly Bean, met Samsungs eigen TouchWiz interface daaroverheen. Er is een aantal nieuwe apps, waaronder een ‘penvriendelijke’ versie van nieuwsapp Flipboard.

De Note 8 moet in het tweede kwartaal verschijnen voor een niet nader genoemde prijs.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arno

Het aantal verschillende modellen, types en grotes dat Samsung op de markt brengt is indrukwekkend. Voor ieder wat wils.
Het is voor Samsung een stuk moeilijker om hierop support te leveren. `Om welke tablet gaat het meneer`. ´Het is de Note 2 8inch of was het nu de tab 2 10.1?’.

Apple houdt het wel een stuk simpeler door gewoon 2 tablets te hebben. De ‘normale’ en de Mini.

johnnyK

Appel is van de “one size fits all” , ik kies liever zelf. Het enige dat Appel wel snapt is dat 3×4 verhouding het fijnst werken is. Ik snap dat 9×16 gedoe niet. De 8″ is 800×1280 0fwel 2×3.1 of 3×4.6. Een verbetering dus. Ik wil er wel 1tje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond