Deel dit artikel
-

MWC: videovergaderen vanuit de auto

Cisco heeft tijdens Mobile World Congress in Barcelona een samenwerking met Mercedes-Benz aangekondigd. Nieuwe voertuigen van de Mercedes-Benz E-klasse worden uitgerust met Webex zodat ze vanuit de auto kunnen videovergaderen.

De samenwerking maakt het volgens de beide partners bijvoorbeeld mogelijk voor een architect om op de parkeerplaats van een bouwplaats samen te werken met het team op het bureau of een vergadering te houden tussen het bezoeken van een klant.

Werken vanuit de auto moet bovenal veilig zijn: wanneer het voertuig in beweging is, kan er alleen gebruik worden gemaakt van audio. Wanneer een voertuig is geparkeerd, kan men gebruik maken van de volledige functies van Webex in hun E-klasse, zoals videovergaderingen, automatische AI-gestuurde transcriptie en het delen van inhoud en reacties (zoals een duim omhoog of een feestelijke emoji).

Dit aanbod zal wereldwijd beschikbaar zijn in de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse, die dit voorjaar bij de dealers wordt verwacht. De voertuigen worden uitgerust met Wi-Fi en een mobiele dataverbinding. Via beide verbindingen kunnen bestuurders de Webex-app downloaden van de Mercedes Benz Car App Store op het infotainmentsysteem van de auto te verschijnen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van hun telefoon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond