Deel dit artikel
-

Op een na hoogste weekomzet voor supermarkten

Waar de ene sector zwaar te lijden heeft onder het coronavirus, beleeft de andere onverwacht gouden tijden. De omzet van de Nederlandse supermarkten bedroeg in week 11 van dit jaar 998 miljoen euro, een stijging van ruim 31 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar, aldus onderzoeker Nielsen.

De weekomzet van week 11 2020 komt hiermee na week 51 2017 op de tweede plek van weken met de hoogste omzet voor Nederlandse supermarkten ooit. Nielsen heeft niet berekend hoeveel hiervan via het online kanaal is gegenereerd.

Online retailers als Coolblue en Amazon melden eveneens topdrukte. Coolblue heeft zijn fysieke winkels tijdelijk gesloten om het personeel in te zetten voor onlineverkoop.

bol.com meldde gisteren dat het de komende drie weken de commerciële campagnes en communicatie versobert. Zo biedt het bedrijf vooralsnog, in ieder geval deze week, geen bol.com Dagdeals meer aan. ‘Op gepaste wijze zullen wij onze klanten wel blijven informeren over het beschikbare assortiment en in het bijzonder relevante producten voor deze situatie.’

Daarnaast doet het bedrijf er alles aan om zo goed en adequaat mogelijk te anticiperen op wat Nederland en België doormaken en vooral nodig hebben. ‘Dit doen we door het ruim beschikbaar stellen en het op tijd aan huis bezorgen van relevante artikelen voor onze klanten, maar indien nodig ook voor zorginstanties.’

Deel dit bericht

1 Reactie

peter

Zouden ze vaker moeten doen, een nieuwsbericht de wereldinslingeren over een pandemie, dan kopen de mensen wel.

D I S R U P T I V E M A R K E T I N G

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond