Deel dit artikel
-

Na NOS ook BBC met social media-restricties voor werknemer

Steeds meer bedrijven komen met social media-richtlijnen of leggen het gebruik hiervan door de werknemer vast in het contract. Eerder legde de NOS het gebruik van social media door werknemers aan banden, BBC denkt er nu aan social media-verboden in het contract op te nemen. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans van Schip

De richtlijnen van het IOC gaan veel te ver. Dat bedrijven als NOS en BBC restricties geven lijkt me wel logisch, maar ook dat moet natuurlijk niet doorslaan.
Het genoemde concurrentiebeding en Social Media zal vorm moeten krijgen via jurisprudentie. Er zijn al enkele uitspraken ( http://jure.nl/social%20media ) wat Social Media betreft, maar volgens mij nog niet inzake het concurrentiebeding.

Gr. Hans
@OMAlkmaar

roel

Hi Hans, er wel degelijk jurisprudentie over social media en concurrentiebedingen. Zie http://blog.iusmentis.com/tag/concurrentiebeding.
De rechter legt het concurrentiebeding in dit geval zeer strak uit.

Jeroen Mirck

Het is toch best logisch dat je als werknemer “gevoelige of vertrouwelijke bedrijfsinformatie” niet op Twitter mag publiceren? Het gaat pas te ver als je medewerkers doodleuk verbiedt om te twitteren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond