Deel dit artikel
-

Namaak Bored Ape NFT’s worden duur betaald

Yuga Labs, bekend van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s, heeft in de rechtbank een belangrijke overwinning behaald op twee kunstenaars. Zij moeten 9 miljoen dollar betalen wegens het schenden van auteursrecht.

De kunstenaars hadden ongeautoriseerde versies van Bored Ape Yacht Club NFT’s ontwikkeld en in mei 2022 in omloop gebracht. Eind 2022 sleepte Yuga Labs het tweetal al voor de rechter die pas onlangs een vonnis velde.

De kunstenaars moeten eventuele namaak BAYC NFT’s die zij nog bezitten te vernietigen of overdragen aan Yuga Labs voor vernietiging. Ook moeten alle aan de collectie gerelateerde sociale media-accounts en de smart contracts worden opgeruimd.

De uitkomst van deze zaak schept een belangrijk precedent voor toekomstige geschillen over intellectuele eigendom binnen de NFT- en bredere crypto-wereld, menen experts. De kunstenaars gaan overigens in hoger beroep.

De Bored Ape NFT’s brachten aanvankelijk enorm veel geld op, maar zijn anno 2024 veel minder waard en veel kopers hebben hun NFT’s met verlies weer verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond