Deel dit artikel
-

Nasdaq en Facebook voor rechter

Schermenbeurs Nasdaq wordt voor de rechter gedaagd vanwege Facebook. En ook Facebook zelf moet zich verantwoorden in de rechtbank.

Een investeerder uit Maryland heeft schermenbeurs Nasdaq OMX Group Inc aangeklaagd vanwege de verwerking van orders voor Facebook aandelen.  Door een technische fout konden vrijdag niet tijdig alle orders worden verwerkt, waardoor verliezen zouden zijn geleden.

Daarnaast wordt namens een groep beleggers een zogenoemde class action rechtszaak tegen Facebook en CEO Mark Zuckerberg opgestart door belegger Darryl Lazar vanwege ‘misleiding rond de beursgang van Facebook’. Amerikaanse toezichthouders gaan een onderzoek instellen naar de geruchten dat Goldman Sachs en Morgan Stanley vlak voor de beursgang van Facebook negatieve informatie over het bedrijf onder institutionele beleggers hebben verspreid. Men zou twijfels hebben gehad over de omzetontwikkeling van Facebook. Toch werd de koers omhoog bijgesteld.

De informatie kwam overigens wel terecht in een bijgewerkte prospectus. De vraag is nu of de banken de veranderingen voldoende gecommuniceerd hebben.

Ook gisteren ging het aandeel Facebook weer flink onderuit om te eindigen op 31 dollar, fors onder de openingskoers van 38 dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Chilli

Ongelofelijk dat er nu al een class action zaak komt.

Alsof het de afgelopen maanden niet in het nieuws heeft gestaan dat die 38 USD overgewaardeerd zou zijn. Je neemt een risico wanneer je in aandelen belegt, zijn ze dat vergeten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond