Deel dit artikel
-

Naspers koopt bedrijf Nederlandse onlinestrategen

Media- en investeringsbedrijf Naspers uit Zuid-Afrika koopt adviesbureau Harvest Amsterdam. Het gaat om een kennisacquisitie die ertoe leidt dat de Nederlanders strategische posities gaan bezetten bij Naspers projecten en bedrijven.

Zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven, koopt Naspers een Amsterdams bedrijf waar het sinds anderhalf jaar vrij intensief mee samenwerkt. Harvest Amsterdam sluit volgende week het kantoor. De bedrijfsnaam verdwijnt, evenals de medewerkers. Het dozijn adviseurs gaat verspreid over de hele wereld aan de slag voor de nieuwe werkgever.

“In de tijd dat we met hen samenwerkten, zijn we zo vergroeid geraakt dat we sowieso samen zouden doorgaan”, aldus Bram Ellens van Harvest. De Zuid-Afrikanen en de Nederlanders moesten alleen de vorm nog vinden. De gesprekken daarover resulteerden uiteindelijk in een overname.

Ellens wordt binnenkort COO van OLX in Argentinië. Die afkortingen betekenen dat hij operationeel eindverantwoordelijk wordt voor een van ‘s werelds grootste handelssites. OLX is te vergelijken met Marktplaats.nl, maar dan met mondiale dekking. Ellens’ werkterrein wordt India, Brazilië en Afrika. Een gebied met een kleine twee miljard mensen, van wie er steeds meer online komen.

Naspers is gespecialiseerd in investeringen in internationaal werkende e-commerce- en digitale handelsbedrijven. Daarom bevat het portfolio met participaties klinkende namen als Allegro, OLX, Ricardo Group en Tencent en een aantal mediaportalen in grote landen, waaronder Mail.ru.

Foto: Andre Pierre (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Bert Jan ten Kate

Bram en Daan, gefeliciteerd!
Jullie hebben een prachtig online team en reputatie opgebouwd. Veel plezier! Bert Jan

Egbert Van Keulen

Van harte gefeliciteerd!! Jullie hebben het verdiend. Nu mooie nieuwe uitdaging.

Egbert

Lara Ankersmit

Gefeliciteerd!

Maarten

Zo! Wat een mooi avontuur. Klinkt te gek, ben benieuwd waar dit op uit komt. Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond