Deel dit artikel
-

Nauwelijks kwart van cryptomuntbezitters schrijft groene cijfers

Alleen al in de maand januari van dit jaar hebben circa 65.000 Nederlandse huishoudens cryptomunten als belegging aangeschaft. De tijd zal leren of dat een verstandige zet was, want vooralsnog staat deze groep op verlies. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat Kantar TNS (voorheen TNS NIPO) in januari uitvoerde onder 44.494 huishoudens.

Sinds augustus 2017 is het aantal Nederlandse huishoudens dat cryptovaluta bezit, geëxplodeerd van toen 135.000 naar 490.000 nu. Kantar TNS het aantal individuele beleggers op ruim een half miljoen.

Nauwelijks een kwart van de cryptomuntbezitters schrijft momenteel groene cijfers, terwijl in augustus nog 49 procent winst maakte. Of dat zo blijft is de vraag. De koers van de Bitcoin schommelt nu al enkele dagen rond de 8000 dollar.

Nederlanders investeren lage bedragen in cryptovaluta: slechts een op de vier stopt er meer dan 1.000 euro in. Het neemt niet weg dat de instapbedragen groeien; een half jaar geleden stapte slechts 15 procent voor zo’n hoog bedrag in.

Bezitters van cryptomunten zijn veel jonger dan niet-bezitters: 38 versus 51 jaar.

Dit bericht is 7 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond