Deel dit artikel
-

Nauwelijks richtlijnen bij gebruik ChatGPT op het werk

Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft toe dat er geen richtlijnen of regels zijn op het werk als het gaat om het gebruiken van generatieve AI tools zoals ChatGPT. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder 1000 Nederlandse respondenten.

ChatGPT is in een ongekend snelle tijd razend populair geworden. De tool bereikte binnen vijf dagen een miljoen gebruikers en passeerde in ongeveer twee maanden de grens van honderd miljoen bezoekers. Vanwege de vele functionaliteiten, van het bedenken van concepten tot aan het controleren van stukken tekst, is de tool ook erg handig om op het werk te gebruiken.

38 procent van de respondenten geeft aan dat regels en richtlijnen ontbreken als het gaat om het gebruik van generatieve AI tools als ChatGPT op het werk. Ook al zegt de ruime meerderheid (62 procent) dat er wel regels bestaan, toch geeft meer dan een kwart van de respondenten toe dat deze niet duidelijk of uitgebreid genoeg zijn. Verrassend genoeg is bijna een vijfde van mening dat regels of richtlijnen niet nodig zijn, wat ertoe kan leiden dat ChatGPT wordt misbruikt vanwege privacy- en transparantieproblemen.

Meer dan een derde van de ondervraagden geeft namelijk aan dat zijn of haar leidinggevende helemaal niet op de hoogte is van het gebruik van ChatGPT op de werkvloer. Alhoewel het merendeel (64%) wel de leidinggevende informeert, vertelt 21 procent niet voor welke taken ChatGPT wordt gebruikt. Bijna 1 of de 5 (19%) vindt het zelfs niet belangrijk of relevant om de leidinggevende in te lichten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond