Deel dit artikel
-

Neckermann trekt de stekker eruit

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann houdt zo goed als zeker op te bestaan. Maandag valt het definitieve besluit als een gesprek met een mogelijke geldschieter weer niets oplevert.

Het bedrijf lijkt daar trouwens al rekening mee te houden. Al eerder liet men weten de toekomst somber in te zien.

Op dit moment is er alleen nog geld in kas om de lonen over september te betalen.

Neckermann had in juli uitstel van betaling aangevraagd nadat de eigenaar Sun Capital Partners niet de zoveelste reorganisatie wilde betalen. Neckermann wilde meer dan de helft van zijn personeel op straat zetten. Van 820 banen stond al eerder vast dat ze zouden verdwijnen.

Dochter Happy Size – gespecialiseerd in grote maten kleding – is al wel verkocht aan Klingel.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Kees

ik bied 1 euro!

Dirkjan

@Kees – pas maar op met wat je belooft, want als eigenaar ben je gelijk ook verantwoordelijk voor de lopende schulden. Kun jij vervolgens ook de salarissen van oktober betalen?

Bernard

Bij een faillissement neem je geen schulden over en alleen het personeel wat je nodig hebt neem je over. Met 50 man moet je het toch kunnen redden.

Frtis

Bij deze: twee euro geboden.

Bart

Ik vrees dat Neckermann te lang aan de papieren catalogus heeft vastgehouden. In principe hadden ze de infrastructuur in huis om hun postorderactiviteiten via het internet voort te zetten. Ze zijn te laat overgeschakeld naar verkoop uitsluitend via internet.

Ook was het assortiment Van Neckermann te klein in vergelijking met concurrenten. Klanten zijn gegaan naar concurrenten als Amazon, bol.com, Conrad, Wehkamp en Zalando. Daarnaast zijn ze weggeconcurreerd door kleinere bedrijven die sneller konden leveren of een unieker productaanbod hadden.

Neckermann is een webwinkel die ondanks de stijgende verkoop via het internet toch over de kop is gegaan. Sjoez.nl was al eerder een winkel die het op[ het internet niet redde. Waarschijnlijk zullen dit ook niet de laatsten zijn.

Kees

OkOk, 3 euro. Personeel wordt ontslagen wat niet nodig is. Ik weet zeker dat er veel te veel niks doen en efficiency zeer slecht is. Ik zou de hele boel outsourcen , webwinkel verbeteren en het bedrijf kan weer winstdraaien. Het moet door een ondernemer geleid worden en niet door directie wat alleen aan zijn eigen salaris denkt.

Ronald Verschueren

Neckermann bleek op online kledinggebied toch nog vrij groot te zijn, groter dan menig winkelketen. Blijkbaar ook hier geen garantie voor winst.
Ik zou toch meer bieden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond