Deel dit artikel
-

Nederland Breedbandland stopt ermee

Nederland BreedbandLand (NBL) stopt ermee. Lopende projecten worden voor het einde van 2008 afgerond. Bij de oprichting in 2004 zou zijn afgesproken dat de samenwerking is aangegaan voor vier jaar. De website blijft tot eind 2009 in de lucht.

Nederland BreedbandLand, het samenwerkingsverband van ict-bedrijven en de overheid voor breedbandontwikkelingen stopt. de lopende projecten worden voor het einde van 2008 afgerond. Bij de oprichting in 2004 zou zijn afgesproken dat de samenwerking voor vier jaar is aangegaan.

NBL is in december 2004 opgericht als samenwerkingsverband tussen ict-bedrijven en overheden. Door investeringen vanuit het bedrijfsleven en de overheid en kennisuitwisseling moeten bedrijven en instanties beter en slimmer gebruik maken van breedband.

NBL startte projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs, midden en kleinbedrijf en richtte zich op mobiele breedbandtoepassingen. In de periode tussen 2004 en 2008 is ruim acht miljoen euro geïnvesteerd in breedbandprojecten.

Website

Volgens woordvoerder Machiel de Rooij zijn de doelstellingen van NBL gehaald. "We hadden een vliegwielfunctie om de breedbandontwikkelingen in Nederland aan te zwengelen. Dat is gelukt. Veel projecten lopen nu zelfstandig, we zien veel lopende regionale projecten die op eigen initiatief gestart zijn. Daarnaast weten marktpartijen door kennisuitwisseling beter hoe ze breedbandprojecten moeten  opschalen."

In de afgelopen vier jaar hebben ongeveer zeventig brancheorganisaties, ontwikkelingsmaatschappijen, ondernemersnetwerken en lokale, regionale en landelijke overheden zich bij NBL aangesloten. Het bestuur werd gevormd door bestuursleden van dertien bedrijven die betrokken waren bij de oprichting, waaronder Capgemini, Cisco Systems, Getronics, en Microsoft. Het ministerie van Economische Zaken trad op als waarnemer.

De website met kennisbank blijft tot eind 2009 in de lucht. In dezelfde periode zullen alle formele en financiële activiteiten worden afgewikkeld. Economische Zaken wil komend jaar met de betrokken ict-bedrijven afspreken hoe samenwerking kan worden voortgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond