Deel dit artikel
-

Nederland derde e-commerce markt van Europa

B2C e-commerce blijft sterk groeien in West-Europa. In 2014 groeide de online omzet met 13,3 procent naar 209,9 miljard. Dit blijkt uit het Western European B2C E-commerce Report dat Ecommerce Europe in samenwerking met de Ecommerce Foundation heeft uitgebracht en door Thuiswinkel.org wordt aangehaald.

In het voorgaande jaar groeide het aantal online verkopen in West-Europa ook al met 13,7 procent en voor 2015 wordt nog eens een stijging van 12,5 procent verwacht.

Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk verreweg de grootste B2C e-commercemarkt met een online omzet van 127,2 miljard. Frankrijk volgt op de tweede plaats met 56,8 miljard en Nederland staat derde met 14,0 miljard.

Met een eGDP van 3,73 procent, scoort West-Europa het beste van alle Europese regio’s.

Deel dit bericht

4 Reacties

Anne

Nederland is natuurlijk niet de derde e-commerce markt van Europa. Dan vergeet je bijvoorbeeld even Duitsland (71 miljard) en Spanje (17 miljard). Het gaat hier alleen om een klein gedeelte van Europa zijnde West-Europa.

Daniel Donk

Beetje slordig redactie Emerce, in het bewuste artikel staat toch duidelijk dat het West Europa betreft. Sowieso zinniger om de grootte uit te drukken in percentage van het eGPD. Sec op basis van totale omzet / land zal Nederland er altijd (ten onrechte) matiger vanaf komen dan de grote landen om ons heen.

Saska

Zou ook wel gek zijn als Nederland een grotere markt had dan Duitsland!

peter

pffff

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond