Deel dit artikel
-

Ook in Nederland drones voor medische toepassingen

In navolging van België worden ook in Nederland drones ingezet voor medische toepassingen. Donderdag is in Rotterdam de kick-off van het samenwerkingsverband Medical Drone Service.

In de pilot wordt bekeken hoe drones ingezet kunnen worden voor het vervoer van bloed, medicijnen en diagnostische monsters naar patiënten en zorglocaties.

Het gaat om een samenwerking van Erasmus MC, Sanquin, ANWB, PostNL en diverse technologiepartners.

De proef gaat drie jaar duren. Daarbij wordt vooral onderzocht hoe een veilige vliegoperatie gerealiseerd kan worden.

In Antwerpen wordt al gevlogen tussen de ziekenhuizennetwerken GZA, ZNA en Helix. Het Antwerpse bedrijf Helicus bestuurt daarbij de drones, die tegen 60 kilometer per uur over de daken vliegen.

Aanleiding is het drukke verkeer in grote steden, waardoor spoedeisend vervoer onder druk staat.

Het openbare ziekenhuis van Parijs, Hôpitaux de Paris, en het academische ziekenhuis in Nantes kondigden eerder dit jaar aan medicijnen en andere middelen te bezorgen met drones. Voor de levering wordt de SKEYETECH-drone van het Franse merk Azur ingezet.

Foto Helicus

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Richard Zimnik - Fly4all

Met de huidige regels en de vernieuwde regels zal dit in Nederland een moeilijke klus worden. Zodra een regel gewijzigd word, zijn er meerdere instanties die het weer wijzigen, verbieden of voorzien van ander negatief advies. Let wel ik juich een dergelijke opzet toe. Volgens mij zijn ongelukken en of crashes met drones geheel te verwaarlozen. De drones kunnen prima ingepast worden in het luchtverkeer, tussen de 50 en 100 mtr. vlieghoogte heeft geen enkel luchtvaartuig er hinder van. Maar goed op dit bericht zal zeker wel weer een andere mening gegeven worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond