Deel dit artikel
-

Nederland e-mailt het liefst per mobiel of tablet

Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt het vaakst zijn telefoon of tablet om te mailen. Het blijkt heel normaal om eerst mail te checken en dan pas op te staan. Hotmail en Gmail voorzien zestig procent van de Nederlanders van e-mail.

Dat zijn een paar van de resultaten uit Het Nationaal E-mailonderzoek 2013, dat vandaag verscheen.

Het blijkt bovendien dat de telefoon een streepje voor heeft op de tablet om te mailen.

Hoewel social media-adepten graag roepen dat e-mail dood is, is de consument daar niet mee eens. Het is niet ongebruikelijk om tien keer per dag de privé mailbus even te legen. En 68 procent van de internetters ontvangt het liefst zijn reclamepost per e-mail, niet per brievenbus of Facebook (6 procent wel, als het echt niet anders kan).

De indeling van de gemiddelde mailbus ziet er zo uit:

De e-maildienstverlening an sich is inmiddels een Amerikaanse aangelegenheid geworden. Hotmail is met 31 procent de grootste leverancier in Nederland van mailadressen. Gmail volgt kort daarop met 29 procent. Nog eens 21 procent van de mailers gebruikt het account dat hij van zijn internetprovider kreeg.

Een interessante vraag is:’ Wat is het eerste medium dat je checkt als je wakker wordt?’

Het Nationaal E-mailonderzoek is een initiatief van e-mailmarketingbureau Blinker en is uitgevoerd met onderzoeksbureau CG Selecties.

Foto: Pascal Maramis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond