Deel dit artikel
-

Nederland geen Windows Phone land

Nederland is nog geen Windows Phone land. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van advertentienetwerk AdDuplex, dat zich op Windows 8 en Windows Phone richt.

Nederland komt niet voor in de Top 20 van landen met de meeste Windows Phone-gebruikers. Het mobiele OS scoort eigenlijk vooral in de onderkant van de markt en daarmee in opkomende landen als Brazilië, Vietnam, Thailand en Mexico. De VS is niettemin de grootste markt voor Windows Phone omdat Microsoft daar gevestigd is.

Het onderzoek is gebaseerd op data verzameld van 200.000 gebruikers die bepaalde apps en games gebruiken. AdDuplex erkent dat de betrouwbaarheid van de cijfers kan variëren.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

roeland

Volgens mij gaat het over de onderlinge verhouding binnen het pakket Windowsgebruikers. Niet over het marktaandeel binnen die landen.

Tom

Verder wordt er gekeken naar absolute gebruikers (x% van het totale verbruik komt uit land Y). Daar zullen wij als klein land nooit in terugkomen en ik verwacht dat dat bij iOS en Android niet anders is

Jimmy

Finland heeft anders nog geen 5 miljoen inwoners, en in andere landen is de populatie die zich een smartphone kan veroorloven vermoedelijk veel kleiner dan de 17 miljoen Nederlanders, dus dat zegt helemaal niets.

Jan

Al jaren gebruik ik tot volle tevredenheid Windows phone 6.5, nu ook met MSWindows 7 een HTC HD2 met heel veel gemak en dat tot volle tevredenheid: synchroniseert zelf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond