Deel dit artikel
-

Nederland kijkt kwart meer televisie on demand

Nederland heeft in april zeventien procent langer naar het tv-scherm gekeken dan in dezelfde maand in 2019. Live lineaire televisie pluste, maar de grote sprong omhoog komt op het konto van uitgesteld en on demand kijken.

Dat laat de nieuwe maandrapportage van Stichting Kijkonderzoek zien (PDF).

In april 2020 keek een huishouden gemiddeld 217 minuten per dag naar het tv-scherm. Een jaar eerder waren dat 185 minuten. In de wereld van SKO kan er op drie manieren worden gekeken: live lineair (‘gewone’ televisie), on demand (Netflix, Videoland, etc.) en uitgesteld. Dat laatste omvat uitzendingen van de publieke en commerciële omroepen, maar dan niet live.

On demand groeide met de helft, want een gemiddeld huishouden ging van 32 minuten per dag vorig jaar naar 50 minuten nu. Daarnaast nam ook de tijd uitgesteld kijken toe: met vijf minuten tot 25 minuten per dag. Partijen die hiervan profiteren zijn NPO Start, RTL XL en Kijk.nl.

Een jaar geleden in april keek Nederland 28 procent van de tijd niet naar live lineaire televisie. Dit jaar ligt dat percentage op 35 procent.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond