Deel dit artikel
-

Nederland kocht voor 400 miljoen slimme elektronica

De helft van de Nederlandse huishoudens beschikt nu over een of meer smarthome-apparaten. Eind 2019 was dat nog 42 procent. Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat Nederlandse consumenten vorig jaar voor 400 miljoen euro aan dit slimme elektronica uitgaven.

Het gaat daarbij om op het oog hele gewone, gemiddelde artikelen. Te denken valt aan verlichting, schakelaars, producten rondom de verwarming van een huis, luidsprekers en beveiliging. Software is daarin echter de component die de artikelen ‘slim’ maakt.

“De grootste groei zien we in de categorie verlichting en schakelaars. Vorig jaar bezat 21 procent van de Nederlandse huishoudens slimme producten in deze categorie, dit jaar steeg dat naar 27 procent. Ook het segment slimme speakers stond niet stil en groeide van 19 naar 23 procent.”

In totaal hebben Nederlandse huishoudens voor 2,9 miljard euro aan smarthomeproducten in huis staan. De Smart Home Monitor is een grootschalig onderzoek dat Multiscope elk jaar houdt onder duizenden Nederlanders.

Foto: Matt McGee (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond