Deel dit artikel
-

Nederland aan kop met digitale overheid

Nederland heeft tijdens het derde Global e-Government Forum in Kazachstan de eerste prijs gewonnen voor de toepassing van e-participatie door de Nederlandse overheid, de eGovernment Survey Award van de Verenigde Naties.

De Verenigde Naties monitoren sinds 2003 de ontwikkelingen op het gebied van digitale overheid in 193 VN-lidstaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om digitaal contact tussen burger en overheid, digitale dienstverlening, het online beschikbaar stellen van overheidsinformatie en het gebruik van sociale media.

Nederland staat op de vijfde plaats van de wereldwijde ranglijst. Zuid-Korea voert de lijst aan. Binnen Europa zit enkel Frankrijk voor ons. In andere VN-lidstaten zijn er nog grote stappen te zetten op het gebied van digitalisering van de overheid.

Hoewel inmiddels alle 193 lidstaten over een nationale website beschikken (in 2003 waren 18 lidstaten nog niet online), gebruiken nog maar 118 lidstaten sociale media. Het gebruik van sociale media is echter met vijftig procent toegenomen sinds 2012 en het aantal landen met mobiele apps en portals is verdubbeld naar bijna 50 landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond