Deel dit artikel
-

‘Nederland koploper in Europa met internettoegang’

Nederland behoort tot de kopgroep van Europese landen met de meeste huishoudens die toegang hebben tot internet. In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis internet, het Europese gemiddelde was 87 procent. Ook met snelle breedbandverbindingen behoort Nederland tot de top, zo blijkt uit een analyse door het CBS van cijfers van Eurostat.

In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens thuis toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de top van Europese landen, samen met Luxemburg en Denemarken, Zweden en Finland.

Binnen de EU had gemiddeld 87 procent van de huishoudens in 2017 een internetaansluiting, een toename van 4 procentpunten vergeleken met 2015. Toen stond Luxemburg met 97 procent bovenaan, gevolgd door Nederland met 96 procent.

Nederland en Zweden scoorden in 2017 met 87 procent ook het hoogste in Europa als het gaat om internetgebruik met mobiele apparaten, buitenshuis of buiten het werk. Gemiddeld gebruikte in de EU 65 procent van de bevolking -van 16 tot en met 74 jaar- vorig jaar internet op mobiele apparaten. Nederland heeft een snelle groei meegemaakt. In 2012 was nog maar 55 procent van de bevolking mobiel internetgebruiker.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

de volgende over 2 jaar gaat er heel anders uitzien. Kijk maar naar Estland en Kroatie: die zetten de toon: AFNAME. In nederland ben je ook al bijna gekke-henkie als je vast internet neemt. Heb zelf glasvezel de deur uitgedaan voor 4G: veel fijner en veel goedkoper. Mee op vakantie, mee in de auto, net zo snel en vaak met onbeperkt gratis bellen. En vaak als maandabbonement. TV is helaas nog irritante koppel-verkoop met je vaste aansluiting, maar ook dat is geen heilig huisje meer. Steeds betere alternatieven: NPO-plus, Knipr en hopelijk heel binnekort DVB-T2

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond