Deel dit artikel
-

Nederland blijft koploper internationale e-commerce

Nederland is nog steeds een koploper wat betreft internationale e-commerce. De consument kijkt makkelijk over de landsgrenzen en de logistieke infrastructuur hier is uitmuntend.

Met name dat laatste, de lokale infrastructuur, is in Europees perspectief bijzonder. Enkel Oostenrijk en Duitsland doen het iets beter, maar een 9,5 op tien is een dikke pluim voor vervoerders als PostNL, DHL en opkomende partijen.

Een nieuw onderzoek van Seven Senders, een Duits techbedrijf in logistiek, laat dit zien met zijn Cross Border Consumer Index.

Qua logistiek scoort Frankrijk een 8,5 en Italië en België nog niet voldoende. De andere helft van de lijst van west-Europa heeft qua pakketvervoer nog veel te winnen.

Het onderzoek op eigen data laat verder dat 33 procent van de Nederlandse consument wel eens buiten de landsgrenzen shopt. Daarmee zit hij aan de bovenkant van de middenmoot. Hoe groter een land, hoe lokaler het is georiënteerd. Nederlanders die uitbreiding zoeken naar bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Spanje of Zweden doen dat bij voorkeur vanuit de lokale markt.

Nederland is volgens het onderzoek het enige land waar 100 procent van de online populatie ook shopt op internet. In veel andere landen ligt dat ergens tussen de 50 en 80 procent.

Foto: Deutsche Post DHL (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond