Deel dit artikel
-

Nederland lanceert ‘ophaalbrug’ voor cyberaanvallen

Nederland heeft sinds vandaag een voorziening voor zeer zware DDos-aanvallen. Het Trusted Networks Initiative maakt het mogelijk een deel van het internet tijdelijk van het buitenland af te sluiten om de aanval af te slaan, terwijl belangrijke websites wel bereikbaar blijven voor bijvoorbeeld Nederlandse consumenten. Dit initiatief wordt vandaag tijdens het ‘Holland Strikes Back’ event gelanceerd.

Het idee voor het Trusted Networks Initiative is ontwikkeld door internet exchange NL-ix en internet- stimuleringsfonds NL-net, in samenwerking met het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta, met als doel economische schade van deze cyberaanvallen te beperken en de overlast bij consumenten te verminderen.

Het Trusted Networks Initiative classificeert websites en netwerken als ‘trusted’ en helpt hen onderscheid te maken tussen ‘betrouwbaar’ en ‘minder betrouwbaar’ internet, om in geval van een DDoS-aanval het onbetrouwbare internet af te kunnen sluiten.

Het idee blinkt volgens de initiatiefnemers eigenlijk uit in eenvoud: al in de middeleeuwen haalde men simpelweg de ophaalbrug op in geval de vijand aan de poort stond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond