Deel dit artikel
-

‘Nederland land van datacenters’

Nederland is een land van datacenters geworden, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 17,5 procent in de laatste zes jaar. Dat blijkt uit het zojuist verschenen ‘State of the Dutch Data Hub 2017’ rapport van branche-organisatie Digital Gateway to Europe.

Zogenoemde hyperscale gebieden zijn in rap tempo ontwikkeld in Groningen (Eemshaven) en Noord-Holland (Agriport A7), mede door de beschikbaarheid van energie. De verwachting is dat vanaf 2020 de opwekking van groene energie jaarlijks groeit met meer dan 1 GW per jaar.

Nederland scoort volgens het rapport hoog op connectiviteit: 97 procent van de huishoudens heeft toegang tot het internet, de beschikbaarheid van 4G is 86,6 procent en een van werelds grootste internetknooppunten, de AMS-IX, is gevestigd in Nederland, evenals de Interconnect Exchange (NL-IX), die wereldwijd op de zevende plek staat.

In 2015 gaf eenderde van de Nederlanders aan gebruik te maken van cloudopslag, wat Nederland binnen de EU een van de vier grootste gebruikers van cloud-based diensten maakt. Er zijn veel belangrijke cloud en hostingpartijen die zich in Nederland gevestigd hebben, zoals Huawei, Softlayer en Microsoft Azure.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond