Deel dit artikel
-

Nederland legt virtueel 15.212 bossen tulpen bij oorlogsmonumenten

Afgelopen dagen heeft Nederland meer dan vijftienduizend bossen tulpen gedoneerd om bij oorlogsmonumenten te laten leggen. Tegen betaling per Tikkie kon men toch bloemen laten leggen ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers.

Iedereen die dat wilde heeft afgelopen zes dagen via de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een bos tulpen kunnen laten leggen bij een van de 3.900 oorlogsmonumenten in Nederland. Belangstellenden konden in een database aanwijzen waar de bloemen moesten komen. De afrekening geschiedde via Tikkie.

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen op deze manier toch op gepaste en veilige wijze kunnen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers met hun bijzondere verhalen”, zegt Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in een persbericht. “Tegelijkertijd hebben we de Nederlandse sierteelt een nodig steuntje in de rug kunnen geven, door de ruim 300.000 tulpen toch nog een mooie bestemming te geven.”

Noodgedwongen overwegend publieksloze dodenherdenkingen in verschillende steden werden gefilmd en uitgezonden op YouTube.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond