Deel dit artikel
-

Nederland neemt leiding in E-Commerce Index UNCTAD

Nederland heeft de leiding genomen in de Business-to-Consumer (B2C) E-commerce Index voor 2018 van UNCTAD, de organisatie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling. Ons land verdringt Luxemburg, die buiten de Top 10 is gevallen omdat de postbezorging sterk achteruit is gehold.

De index (pdf) brengt in kaart in welke mate landen ‘voorbereid’ zijn op online winkelen. Nederland scoort hoog voor de meeste indicatoren, zoals beveiligde servers. Het land heeft ook het op één na hoogste aandeel van online shoppers wereldwijd: 76 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder.

Vorig jaar stond Nederland op de vierde positie en nog langer geleden op de tweede plaats, maar het land werd toen ingehaald door Zwitserland en Noorwegen.

Singapore en Zwitserland volgen Nederland dit jaar in de ranglijst. Singapore steeg zelfs zestien plaatsen. Zwitserland doet het al enkele jaren goed in de index.

Het Verenigd Koninkrijk (VK), traditioneel een sterk e-commerce land, staat op de vierde positie. De Britten geven gemiddeld het hoogste bedrag uit van alle Europese landen.

Noorwegen en Zweden hadden hoger in de index kunnen staan als meer webwinkels beveiligde servers hadden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond