Deel dit artikel
-

Nederland overweegt massaal opzeggen tv-abonnement

Acht procent van de Nederlandse huishoudens verwacht binnen twee jaar het tv-abonnement op te zeggen. Het aanbod via online kanalen is goed genoeg om dat te vervangen.

En dat percentage stijgt met de kwartalen rap. Nog geen jaar geleden gaf vier procent aan zijn tv-abonnement te willen opzeggen. Dat is nu al het dubbele.

Mocht deze verwachting werkelijkheid worden dan hebben eind 2017 tegen de zevenhonderdduizend huishoudens geen tv-abonnement meer, wat een klap voor Ziggo en KPN kan betekenen.

Deze cijfers komen naar voren in een panelmeting van onderzoeksbureau Telecompaper.

Het valt overigens nog maar te bezien of de respondenten daad bij het woord voegen. Veel consumenten blijken toch nog erg gehecht aan live televisie voor nieuws, sport en vermaak. Zodra daar alternatieve kanalen voor zijn, verliest de traditionele signaaldoorgevers hun rol.

KPN brengt overigens binnenkort zijn app Play. uit waarmee live, on demand en Gemist-afleveringen van tientallen aanbieders kan worden bekeken.

Het aantal huishoudens dat het tv-abonnement in de nabije toekomst niet op wil zeggen, omdat ze live tv willen blijven kijken, is het afgelopen jaar gedaald van 58 naar 47 procent.

Foto: unlistedsightings (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

KoalaBear

Het is wel zo dat ik 1,5 maand geen live telvisie gezien had. Kijk nu wel elke Donderdagavond Expeditie Robinson en laatst “Professor Ruben Nicolai & Dokter Tijl Beckand” gekeken. Verder is de rest van de tijd opgevuld met Netflix voor o.a. Prison Break, Breaking Bad en Dexter nu. 😛

John

Ziggo biedt alleen internet aan in combi met tv. Ik ben overgestapt naar Tele2 met alleen internet. TPO 1, 2 en 3 zijn gratis te bekijken en de commercielen hebben niet zoveel te bieden eigenlijk. Kortom, Ziggo kan overeind blijven door ook internet zonder tv aan te bieden, ik zie daar geen slechts nieuws in.

Mick

Al twee jaar alleen glasvezel internet. Geen tv meer. Het bevalt prima. Ik mis niets. Het kan dus al, mits je een goede aanbieder kan vinden die alleen internet aanbiedt.

Martin van Dijk

Same here! Al 2,5 jaar geen TV-aansluting meer. Alleen nog Netflix. Bevalt prima en ik mis niks! Want immers; als je alles mist wat er is, dan zie je niks van wat je mist. Logisch toch? 😀

Edward

Geen tv-abo meer. Wel Netflix. Daarmee ook nauwelijks nog reclame. Heerlijk!

Uitzending gemist en RTL XL vervullen onze tv behoefte optimaal. Ik vind het gek dat deze ontwikkeling nu pas plaats vindt. Technisch gezien had dat vijf jaar geleden toch ook al makkelijk gekund?

On demand lijkt me ook een prima ontwikkeling voor de omroepen trouwens. Je kunt maken wat je wil en het wordt altijd primetime uitgezonden.(Immers: wanneer je kijker het wil) De netmanager wordt steeds minder belangrijker.

Dat is ook het leuke van deze tijd. Want voor eigenlijk alle media geldt nu dat mensen bereiken makkelijker dan ooit is. Je wordt niet meer beperkt door 1 medium. Men moet alleen van het idee af dat men een krant of televisie moet maken. Een helder doel is belangrijker dan ooit.

Maar ik dwaal af…

Rob van Holstein

Zes jaar geleden riep ik het al,. Televisie zoals we het nu kennen zal veranderen,. Mogelijk zelfs wel verdwijnen! Het was het moment dat er een nieuwe forse platte smarttelevisie werd opgehangen. Na het aansluiten van de ethernetkabel voor internet en een klein antennetje om digitaal NPO 1, 2, 3 uit de lucht te plukken sloeg ik DRIE vliegen in een klap,. Geen steeds duurder wordend CAI abonnement,. Geen irritatie meer over die shitload aan commerciële tv-programma pulp,. En lekker relaxed internet struinen vanaf de bank.

Met een draadloos toetsenbord op schoot bekijk ik alles wat ik echt wil op het moment dat ik dat wil. In de loop der tijd bekeek ik de dingen die er voor mij echt toe doen. Ik kijk en informeer mij dieper en daardoor beter dan de summiere gekleurde nieuws pap die je anders voorgeschoteld krijgt. Daardoor ben ik niet alleen breder geïnformeerd, ik kijk ook veel minder. In de afgelopen jaren hebben redelijk veel mensen om me heen mijn ‘kijken’ gevolgd als ik hen vertelde hoe ze NPO uit de lucht kunnen trekken.

Mochten de kabelmaatschappijen en providers ten onder gaan is het geheel aan hen zelf te wijten. Voor mij is een basisabonnement geen pakket met 24 zenders,. Maar met 3. Om ons aan de kabel te ketenen moet ik verplicht alles afnemen,. Internet,. Radio, televisie,. Telefoon??? We leven toch niet meer in de vorige eeuw?

Iedereen is tegenwoordig aan de mobiele telefoon,. Radio en televisie pluk je uit de lucht,. Mijn internet gaat tegenwoordig via de ‘ouderwetse’ koperen telefoonlijn razendsnel omdat er niemand meer gebruik van maakt omdat hen het dure glasvezel door de strot is geduwd! Verleden maand heeft mijn provider het abonnement over de ‘ouderwetse’ koperen kabel bijna in prijs gehalveerd als ik voor 2 jaar bijtekende,. SUPER!

Heb je een geschikte smart-tv en ben je die commerciële tv-rommel zat,. Zeg je abonnement lekker op en geniet weer van elkaar,. Lekker een wandeling in het bos of naar het strand na het eten,. Niet aan die tv geplakt maar ff naar gelijk gestemde vrienden,.. Voor een borrel en een goed gesprek,. Zomaar ff op een doordeweekse dag,..

Koen

Grappig, toevallig heb ik gisteren gekeken naar abonnementen zonder tv/radio en telefoon. Heb nu een Ziggo abonnement met alles erop en eraan, maar overweg dus een aanpassning naar alleen internet. Ziggo biedt dit niet. Als ik kijk naar alleen internetabonnementen dan schrik ik van de prijzen. Met mijn 55 euro per maand voor Ziggo zit ik niet veel boven de internetabonnementen. Of heb ik niet goed gezocht/gekeken?

Niko Halink

Ik had een digitenne abonnement, omdat dat nog enigszins betaalbaar was en ik toch niet zo veel TV keek, maar de kwaliteit liep al een tijdje terug, steeds vaker “digitale” ruis en toen er een prijsverhoging kwam van € 9,60 naar € 12,50 heb ik gekeken naar alternatieven. Deze waren er niet voor een schappelijke prijs, dus heb ik digitenne opgezegd en is er niets voor in de plaats gekomen.
Ik vond de abonnementen absurd duur, liever zou ik zelf een zenderpakket samenstellen ipv de voorgekauwde, lijkt mij wel te moeten kunnen met de huidige techniek.
NPO 1, 2 en 3 zijn zo uit de lucht te halen of online te zien, met de ‘uitzendinggemist’ functionaliteit die alle kanalen nu zo’n beetje hebben, kun je ook nog genoeg terugkijken wanneer je zelf wil en dan heb je ook nog netflix, kijk, videoland en tig andere streaming diensten.
Ik mis de traditionele tv niet!

jerina - v

hoe doe je dat je tv abo stop zetten.. dat kan helemaal niet, anders kan je niet meer internetten…. hier in zeeland zegen ze het gaat allemaal over de kabel, je bent dus verplicht om een tv abo te hebben. ook al heb je geen geld voor digitale tv, betalen zal je….. ik heb dus geen mobiele telefoon.om nog

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond