Deel dit artikel
-

Nederland wordt pilotland voor MediaMarkt

MediaMarkt heeft Nederland uitgekozen als pilotland voor zijn belangrijkste technologische innovaties. De grootste elektronica retailer van Europa heeft in Nederland de eerste stappen gezet in het uitrollen van het nieuwe omniChannel concept, en een nieuwe website gelanceerd.

Zodra de implementatie volledig is afgerond zullen offline en online volledig versmelten, belooft de retailer.

De klant krijgt straks één mandje te zien voor alle aankopen in de winkels of via de diverse online kanalen. Momenteel zijn retailers nog vooral multi- of crosschannel bedrijven, waar online en offline nog aparte kanalen zijn.

‘Klanten kunnen dan bij ons winkelen wanneer, waar en hoe zij maar willen, via online, mobiel, via ons callcenter, via social media of in de winkel, er is dan nog maar één winkelmandje waarin alle aankopen zitten. MediaMarkt zal daarmee haar positie als eerste keus van de klant verder versterken,’ licht Mustafa Gungor, commercial operations director BeNeLux, toe.

Niet alleen zijn de magazijnprocessen vereenvoudigd, ook de ‘last mile delivery’ is gestroomlijnd en verbeterd.

De leidende positie heeft Nederland te danken aan de ingebruikname van het Centraal Distributie Centrum (NDC) in Etten-Leur in 2019. Verder gebruiken consumenten in de Benelux, meer dan in andere landen, vaker en consistenter alle beschikbare kanalen om met MediaMarkt in contact te komen.

Deel dit bericht

1 Reactie

T

Nederland is voor heel veel bedrijven een pilotland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond