Deel dit artikel
-

Muziekdiensten gedijen goed in Nederland

Streaming muziekdiensten als Spotify, Deezer, Napster, Apple Music en Google Play Music gedijen goed op de Nederlandse markt. Het percentage Nederlandse gebruikers dat betaalt voor streaming muziekdiensten ligt boven het wereldwijde gemiddelde, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

In het tweede kwartaal van had 53 procent van alle Nederlandse Spotify gebruikers een betaald account. Bij Deezer was dit 50 procent. Apple Music blijft achter met een percentage van 24 procent betalende gebruikers. Wereldwijd heeft ongeveer een derde van alle Spotify gebruikers een betaald account.

Het hoge percentage betalende Nederlandse gebruikers voor streaming muziekdiensten is volgens Telecompaper mede te danken aan de deals die telecomaanbieders met streaming muziekdiensten sluiten. Klanten van KPN krijgen korting op een betaald account van Spotify of kunnen zelfs gratis gebruik maken van Spotify Premium bij bepaalde abonnementen of combinatievoordelen. Vergelijkbare deals heeft Vodafone met Napster en T-Mobile met Deezer.

Uit de meest recente cijfers van Telecompaper blijkt dat 5,8 miljoen Nederlanders gebruik maken van Spotify (zowel gratis als betaald). Apple Music volgt op zeer ruime afstand met 1,1 miljoen gebruikers. Deezer wordt door circa 900.000 Nederlandsers gebruikt en bekleedt daarmee de derde plek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond