Deel dit artikel
-

Nederland telt 4 miljoen online cursisten

In de afgelopen vijf jaar hebben meer dan 3,9 miljoen Nederlanders een online cursus, training of opleiding gevolgd, oftewel 28 procent van heel Nederland. Dit blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.600 Nederlanders.

Nederlanders kiezen het vaakst een online taalopleiding (17 procent). Ook ICT (13%), financieel (12%) en zorg (12%) zijn populair wat betreft e-learning. Mannen kiezen duidelijk vaker voor het vakgebied ICT, terwijl vrouwen vaker voor zorg en psychologie gaan. Binnen ICT zijn 35-tot 49-jarigen de duidelijke kartrekkers.

Nederlandse online cursisten hebben in de afgelopen 5 jaar per persoon gemiddeld voor 970 euro aan e-learning gevolgd. De totale online marktomzet komt hiermee op 3,8 miljard euro. Het grootste gedeelte hiervan is door de consument zelf betaald. Een bijna even groot aandeel is betaald door de werkgever. Hoe hoger de opleiding en het inkomen van de online cursist, hoe vaker de werkgever de online opleiding financiert.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond