Deel dit artikel
-

Nederlander koopt graag online in Duitsland

Nederlanders lijken wat meer over de grens te kopen, volgens onderzoek van PayPal. Meer dan een derde van hen heeft recentelijk online aankoop gedaan bij een buitenlandse retailer.

Duitsland is daarbij het meest populaire land, gevolgd door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China.

De belangrijkste reden voor het kopen van artikelen op Duitse websites is de prijs. Nederlanders gaan naar het Verenigd Koninkrijk voor producten die niet in Nederland beschikbaar zijn, en nieuwe en interessante producten zijn de voornaamste reden voor het kopen van producten uit de Verenigde Staten.

Gratis verzending wordt over het algemeen erg belangrijk gevonden, gevolgd door drijfveren als veilige betaalmogelijkheden en gratis retourzending.

Bijna vier op de tien online shoppers vindt het niet belangrijk of een online retailer in het buitenland is gevestigd. Meer dan een derde van de online shoppers geeft zelfs de voorkeur aan grote ‘wereldwijde’ webwinkels – zoals Amazon – wanneer zij aankopen doen via buitenlandse websites.

Wat consumenten vaak tegenhoudt, is de zorg of gekochte artikelen wel aankomen. Bijna de helft van de online shoppers die momenteel geen crossborderaankopen doet, geeft dit als reden. Naast hoge verzendkosten en het ontbreken van aankoopbescherming of verzekering in het geval van problemen. Te hoge verzendkosten zijn tevens ook de voornaamste reden voor het afbreken van crossborderaankopen, volgens 37 procent van de online shoppers die een crossborderaankoop heeft afgebroken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond