Deel dit artikel
-

Nederlander krijgt DHL-pakketkast bij voordeur

De brievenbus krijgt volgend jaar concurrentie van de pakketkast. Verzender DHL gaat deze op verzoek installeren zodat de eigenaar er pakketjes met internetbestellingen in kan ontvangen, maar ook mee kan versturen.

Een kast kopen kost minstens honderd euro, maar huren vanaf twee euro per maand is ook een optie. Hoe groter de kast hoe duurder. Dat schrijft het AD. Vorige maand meldde Emerce al dat deze optie in aantocht was.

Zeker de consument die intensief online winkelt kan hiervan profiteren. Hij hoeft niet meer per se thuis te blijven om een pakketje te kunnen ontvangen en de buren hoeven minder pakketjes aan te nemen. Voorwaarde is wel dat webwinkels de bezorgoptie van DHL in hun afleveropties opnemen, en dus een contract aangaan met het dochterbedrijf van Deutsche Post.

Ook het retourproces van online bestellingen wordt eenvoudiger. De consument plaatst het pakketje dat terug moet in de kast in zijn voortuin, geeft online de verzendopdracht en DHL komt langs om het pakje op te halen. De koerier heeft opent de kast met een soort master key.

Partijen als PostNL, De Buren maar ook Albert Heijn zijn bezig om de dure ‘laatste kilometer’, de schakel tussen distributiecentrum en de voordeur, efficiënter te maken. Een bemande of onbemande tussenpost (pickup point, shop-in-shop, Kiala-punt, wijkcentrale) lijkt vooralsnog de oplossing.

Een demonstratie van hoe de pakketkasten in Duitsland werken:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

V

DHL gaat de markt veroveren, zeker met de brievenbus zendingen waarmee ze bezig zijn!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond