Deel dit artikel
-

Nederlander mag met Bezos mee op ruimtevlucht

De 18-jarige Nederlandse student Oliver Daemen mag Amazon-oprichter Jeff Bezos dinsdag vergezellen tijdens diens eerste commerciële ruimtevlucht. Dat maakte het ruimtevaartbedrijf van Bezos, Blue Origin, zojuist bekend.

Tijdens de vlucht wordt Tilburger Oliver Daemen (start dit jaar een studie Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht, en heeft al een vliegbrevet) vergezeld door Jeff Bezos, diens broer Mark en de 82-jarige Amerikaanse Wally Funk, de oudste astronaut ter wereld.

De Nederlander betaalt, dankzij diens vader, vermoedelijk 28 miljoen dollar om mee te gaan, al was het niet het hoogste bod.

Vader Joes Daemen is Managing Partner van Somerset Capital Partners. Na de verkoop van zijn toenmalige bedrijf is deze oud-broker zich gaan richten op private equity en ontwikkeling en belegging van vastgoed. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de bouw van het dc van fonQ in Utrecht en de ontwikkeling van datacenters (o.a. Interxion op Schiphol).

Net als Richard Branson wil Bezos commerciële ruimtevluchten aanbieden met serieuzere ambities op de lange termijn.

De eerste vlucht staat dinsdag gepland om 15.00 uur Nederlandse tijd en zal te volgen zijn via YouTube. De raket gaat na lancering tot ongeveer 100 kilometer hoogte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond