Deel dit artikel
-

Nederlander omarmt massaal de smartphone

Miljoenen Nederlanders hebben hun reguliere mobiele telefoon omgewisseld voor een smartphone. Had twee jaar geleden slechts iets meer dan de helft van alle Nederlanders een smartphone, inmiddels is dit bijna driekwart. Dat blijkt uit het Dutch Smartphone User report 2014 Q3 van Telecompaper.

In het derde kwartaal van 2012 had 56 procent van de Nederlanders een smartphone, een jaar later was dit percentage gestegen tot 67 procent. Nu, twee jaar later, heeft inmiddels 74 procent een smartphone.

Bijna de helft heeft een toestel van Samsung, nog eens 23 procent heeft een iPhone. De rest van de markt is verdeeld onder kleinere toestelmakers zoals HTC, LG, Sony, Huawei en Nokia.

Mannen hebben vaker de nieuwste telefoons, als de modellen enkele jaren oud zijn krijgen vrouwen de overhand. Zo is 55 procent van alle Nederlanders met een Galaxy S5 man, terwijl 45 procent vrouw is. Bij de iPhone 5S is dit verschil nog groter: 61 procent is man, en slechts 39 procent is vrouw.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 11 procent zijn smartphone heeft gekregen van een familielid. Dit kan een cadeau zijn, maar ook een oud toestel dat wordt doorgegeven. Het is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt, vorig jaar had slechts 7 procent zijn smartphone op deze manier verkregen. De handel in tweedehands smartphones is met name onder iPhones groot. Een derde van Nederlanders die een iPhone had, heeft deze verkocht aan een vriend, onbekende of bedrijf.

Overigens lijkt Apple tamelijk succesvol in het verkopen van meerdere producten aan een klant. Ruim driekwart van de tablets die iPhone bezitters hebben, zijn iPads. De overige 26 procent bestaan uit tablets van Samsung, Acer, Asus, Yarvik en andere kleine tabletproducenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond