Deel dit artikel
-

Nederlander Pieter Haas wordt topman Media-Saturn

Pieter Haas wordt per 1 januari de voorzitter van Raad van Bestuur van Media-Saturn. Hij bekleedde al enige tijd de vice-positie en wordt aanstonds gepromoveerd.

De Nederlander krijgt daarmee de leiding over MediaMarkt en Saturn en de digitale activiteiten die daar onder vallen. Haas had al een aparte, speciale betrokkenheid bij de online business.

De elektronicaketens MediaMarkt en Saturn groeiden in 2015 qua omzet met twintig procent tot 1,8 miljard euro, of acht procent van de totale omzet. Daaronder valt naast Redcoon sinds dit jaar ook iBood (overnameprijs 30 miljoen, waarvan 20 miljoen goodwill. Omzet in het jaar tot 1 oktober 2015: 33 miljoen (-3,4 miljoen) (PDF)).

Haas, en Media-Saturn als geheel, hebben al jaren te stellen met een eigenzinnige aandeelhouder Erich Kellerhals (21,6%). Hoewel een minderheidsbelang heeft hij ook uitgebreide vetorechten.

Kellerhals was een van de oprichters van Media-Saturn. Hij verzet zich in het geval van Haas tegen diens duo-positie binnen Metro Group. Naast bestuursvoorzitter van Media-Saturn is hij ook bestuurslid van Metro Group, in Kellerhals optiek maakt dat de Nederlander een verlengstuk van het moederconcern.

Deel dit bericht

4 Reacties

Piet

De genoemde omzet van 1,8 miljard euro betreft de online omzet. de totale omzet bedroeg ruim 21 miljard euro. Zie http://www.retaildetail.nl/nederland/nl-algemeen/item/18428-omzet-metro-group-daalt-maar-media-saturn-presteert-sterk

Ruud Klaiber

Hi Pieter,

Proficiat met je benoeming.

Succes,

Ruud

Rob Krijnen

Hey Pieter,

Van harte!

Fijne Feestagen,

Rob

Werner Beniest

Geachte Heer Pieter,

Uiteraard lijkt U mij de juiste man op de juiste plaats, héél belangrijk.
Tussen de lijnen had ik U graag even een vraag willen stellen. Ik zit hier
met een ernstige klacht, bij een eerste bestelling. Helaas is de situatie
veel te ernstig, maar ik wil dat U mij helpt, omdat ik steeds correct ben.
Ik zeg niet dat U dat moet oplossen maar misschien hebt U iemand die deze
zaak dringend kan onderzoeken, graag iemand die goed geplaatst is in Uw
onderneming, alvast dank. Maar ik wil dat geval nooit meer gebeurd naar de
toekomst,
m.V.g.
Beniest W.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond