Deel dit artikel
-

Nederlander raakt uitgekeken op Twitter

Nederlanders sturen minder tweets. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel waarin gevraagd is naar het gebruik van mobiele apps. Nog maar 25 procent van de Nederlanders heeft de app op zijn smartphone geïnstalleerd.

Vooral jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar haken af. In één jaar tijd daalde het percentage jongeren dat Twitter op zijn telefoon heeft geïnstalleerd van 66 procent naar 40 procent.

Twitter is overigens nog wel populairder dan – overigens niet geheel vergelijkbare toepassingen – Skype, Instagram en Snapchat. Skype blijft de populairste VoiP-dienst. Apps voor Viber, Facetime en GoogleTalk worden minder vaak gebruikt.

Voor de steekproef werden twintigduizend Nederlanders ondervraagd.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jochem Koole

Wat een raar artikel. Volgens mij heeft Twitter in Nederland nooit meer dan 3,5 tot 4 miljoen gebruikers gehad. Als 25% van de Nederlanders (= 1/4 van 16,8 miljoen = 4,2 miljoen) de app op zijn/haar telefoon heeft staan, is dat niet weinig, maar juist veel.

Jerry Houtman

Dit zegt op zichzelf niet zoveel; is er ook gekeken naar andere twitter apps als hootsuite, tweetdeck, twitterrific?

stefan

Zeer raar artikel dit! complete onzin. Twitter komt binnenkort met diverse applicaties voor internet televisie en gaat echt groot worden. Als ik persoonlijk naar onze diensten is juist Twitter marketing ontzettend toegenomen en versturen meer Nederlanders Tweets!

Dim

Vrij ernstig dat Google Talk in het lijstje staat. Dat is al heel heel heeeeel lang Hangouts. Zoals @Jerry zegt zijn andere apps meegenomen? Veel Samsung en HTC toestellen hebben een eigen app.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Google Talk is onderdeel van Hangouts, maar daarnaast nog steeds een API, waardoor tal van Google Talk apps bij Android en iOS verkrijgbaar zijn.

Jerry Houtman

@Jan Bedankt voor je reactie, maar hoe zit het dan met twitter apps?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond