Deel dit artikel
-

Nederlander wordt SEO-baas bij AirBnB

De Nederlander Dennis Goedegebuure is de nieuwe SEO-baas over het marketingbudget van ‘logeersite’ AirBnB.

Goedegebuure is sinds kort verantwoordelijk voor het opstellen en de uitvoering van de SEO-strategie van het net vier jaar oude bedrijf.

In eerdere functies was de in Amerika woonachtige Nederlander een hoge internetmarketingspecialist voor eBay en Geeknet. “Dit bedrijf heeft waarden en designprincipes die dichtbij me leggen: reizen, fotografie en internet”, legt hij uit in een blogbericht.

Voor AirBnB komt de aanstelling van Goedegebuure kort na het binnenhalen van een kapitaalinjectie van honderd miljoen dollar. Daarin participeerden fondsen als Andreesen Horowitz, DST en Crunchfund en particulieren als Ashton Kutcher en Jeff Bezos.

AirBnB is een site waar particulieren wereldwijd hun woning tijdelijk te huur kunnen aanbieden aan reizigers. Dat huurperiode kan variëren van een dag tot, bijvoorbeeld, enkele weken. De verhuurder deelt de vergoeding van AirBnB, dat een commissie voor de bemiddeling vangt.

Goedegebuure moet ervoor gaan zorgen dat de site in alle landen zo goed mogelijk wordt gevonden door reizigers die een slaapplek zoeken.

Foto: venturist (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Sabine de Vos

Gefeliciteerd aan Dennis: Een zeer geschikte zwaargewicht op deze positie.

Eduard Blacquière

Wat Sabine zegt. 🙂
Nogmaals gefeliciteerd, Dennis!

Steffen

Zeker gaaf om te zien dat Nederlanders steeds meer gewaardeerd worden op SEO gebied, na Joost de Valk is dit weer iemand die internationaal beloond wordt voor zijn goede inzicht, strategie en resultaten!

Paul Haarman

Het verbaast me telkens weer dat bepaalde zaken langs mij heen gaan. Eerlijk, ik had nog nooit gehoord van AirBnB. Ongetwijfeld een lacune in mijn kennis. Nu moet ik er ook niet aan denken om mijn woning tijdelijk te verhuren aan God weet wie. Maar blijkbaar zijn hele volksstammen daar wel in geinteresseerd. Niettemin: succes gewenst Dennis!

Arnout

Gefeliciteerd Dennis, succes, is genoeg te doen in ieder geval!

Roy

Nogmaals van harte Dennis, mooie stap!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond