Deel dit artikel
-

Nederlander wint mobiele programmeerwedstrijd Google

Eric Wijngaard wint 25.000 dollar in Googles Android-programmeerwedstrijd en gaat door voor de hoofdprijs van 275.000 dollar. Hij neemt deel aan een wedstrijd waarmee Google zijn mobiele besturingssysteem Android wil promoten. De techneut: “Je kan meer met Android dan de iPhone.”

"Afgelopen vrijdagavond laat werd ik gebeld door Google dat ik bij de laatste 50 zit van de Android Developer Challenge", aldus winnaar Eric Wijngaard. "De komende weken mogen de andere resterende deelnemers en ik onze applicatie nog verder verbeteren." De volgende deadline ligt eind volgende maand.

Wijngaard schreef het programma Picsay. Daarmee kunnen mobiele internetters foto’s maken, personaliseren en delen per e-mail, blog, Flickr, Facebook, Photobucket en Picasa.

Beschrijvingen en schermafbeeldingen van Picsay en de applicaties van de andere ontwikkelaars zijn hier te downloaden.

De Nederlander schreef het mobiele programma vanuit zijn expertise met grafisch georiënteerde software. Wijngaard is eigenaar van het bedrijf Shinycore uit het Friese Waskemeer.

Google schreef de programmeerwedstrijd rondom Android in november 2007 uit. Android is het door Google ontwikkelde open source besturingssysteem voor mobiele telefoons. Onder de makers van de 50 beste applicaties wordt in totaal 10 miljoen dollar verdeeld. De jury bestaat uit 125 technisch specialisten.

"Ik neem deel aan de wedstrijd omdat mobiel internet de toekomst is. De SDK van Android is beter dan die van Apples iPhone."

Momenteel zijn er nog geen Android-telefoons commercieel beschikbaar. Die verschijnen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2008. T-Mobile heeft al aangegeven nog dit jaar een Android-toestel op de markt te zullen brengen.

Google wil Android zou laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk maken voor ontwikkelaars. Hoe meer mobiele programma’s er worden geschreven, hoe aantrekkelijker het platform voor toestelfabrikanten en hoe meer data-abonnementen telecombedrijven uiteindelijk slijten.

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Claire Boonstra

Wat een geweldige applicaties zijn er nu al ontwikkeld op Android, ik ben echt diep onder de indruk! Het laat maar weer eens zien hoe groot de toekomst van mobiel kan zijn – zeker als je de platforms open gooit, en iedereen zijn/ haar creativiteit de vrije loop kan laten! Felicitaties ook aan Eric Wijngaard met zijn prijswinnende Picsay. Wellicht dat je in de toekomst hier iets over zou kunnen komen vertellen op een MoMo of SPRXmobile activiteit?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond