Deel dit artikel
-

‘Nederlander zoekt veelvuldig naar kortingscodes’

Kortingscodes blijven populair onder Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders. De populairste webshop categorieën om te besparen zijn fashion, eten en dagjes uit. Zalando is de absolute nummer 1 als het gaat om kopen met korting. Maandelijks zijn er bijna 50.000 zoekopdrachten naar kortingscodes voor de kledinggigant.

Opvallend is dat er minder wordt gezocht naar de term ‘kortingscode’ dan voorgaande jaren. Zo is er een daling van 45 procent naar het zoekwoord ten opzichte van 2021 en 2020.

De populairste webshops om een kortingscode te gebruiken zijn Zalando, Flink, Shein, Air Up en Domino’s. In de maanden januari, april en mei werd er het vaakst gezocht naar de besparende codes.

De van oorsprong Duitse webshop Zalando staat volgens Seeders mijlenver bovenaan de lijst. Maandelijks zijn er 49.500 zoekopdrachten naar een kortingscode. Op de tweede plek staat fast fashion merk Shein. Ondanks de lage prijzen die de webshop hanteert zijn er maandelijks gemiddeld 18.100 Nederlanders die een kortingscode zoeken voor hun aankoop. De top-5 wordt vervolgd door About You, Bonprix en Britse modewinkel Asos.

Ook bij verschillende restaurants en bezorgdiensten van boodschappen is de vraag naar kortingscodes erg groot. Flitsbezorger Flink staat bovenaan in deze categorie. De bezorger van boodschappen heeft maandelijks 27.100 zoekopdrachten voor een code via Google. Op de tweede plek staat Air Up, de relatief nieuwe trend waarbij water een smaak krijgt door een geur pod. Op de derde plek staat restaurantketen Domino’s. De top-5 wordt afgesloten door flitsbezorger Gorilla’s en maaltijdbezorger Uber Eats.

Nederlanders gaan ook graag met korting een dagje uit. Ondanks dat kortingscodes in deze categorie minder gebruikelijk zijn, te zien aan het verschil in zoekopdrachten in vergelijking met andere categorieën, komt het steeds vaker voor. Het populairste uitje is bioscoopketen Pathé, met 1.300 zoekopdrachten per maand. Daarop volgen de Efteling, Walibi, Diergaarde Blijdorp en Burgers’ Zoo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond